duminică, 7 aprilie 2013

Beagle


 Se spune ca aceasta rasa a aparut pentru prima data in Anglia. Regina Elisabeta indragea foarte mult aceasta rasa intr-o varianta mai mica, asa numitii Beagle de buzunar din care avea foarte multe exemplare. De-a lungul timpului a suferit incrucisari cu exemplare de Terrier Englezesc si s-a ajuns la actuala rasa de Beagle.
Beagle-ul este un caine cu corp masiv, robust,urechi mari si ochi mici. Blana este de lungime medie, picioarele sunt scurte si foarte puternice.Originara din UK, exemplarele nu depasesc 38 cm inaltime , greutatea de 14kg dar nici varsta de 15 ani.
 Blana este scurta, deasa si aspra de diferite culori: bicolor( alb si rosu sau gri-albastrui) sau tricolor(capul si spatele roscat cu o pata neagra si baza alba). Coada este mereu arcuita in sus.
Aceasta rasa este foarte prietenos, sociabil si jucaus fiind indicat pentru familiile cu copii. Accepta foarte usor strainii si se impaca bine cu copiii.
Nu este un caine pretentios, mananca hrana uscata cat si hrana umeda si gatita. Isi schimba parul aproape pe tot parcursul anului.
Fiind un caine foarte energic are nevoie de spatiu destul de mare de miscare in care sa alerge si sa se joace.
Pentru ca latra foarte mult este recomandat sa fie crescut intr-o curte mare, eventual imprejmuita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu