duminică, 7 aprilie 2013

Boxer

 Originea acestei rase este din Germania de unde se inrudesc cu rasa Mastiff.  Acestia au fost obtinuti din rasa Bullenbeisser, rasa disparuta intre timp, care era folosita pentru doborarea animalelor mari la vanatoarea de ursi, mistreti si cerbi.
 Boxerii sunt caini de talie medie spre mare, cu musculatura dezvoltata foarte bine pe toata suprafata corpului avand o constitule atletica cu muschi vizibil definiti. Capul este mare si lat de forma patratoasa. Botul este scurt cu mandibula proeminenta, nas infundat si buza groasa care atarna la colturi. De obicei exemplarele sunt de culoare maro-roscat cu masca neagra si pe albe pe piept ,picioare si cap.
 Este un caine foarte inteligent, jucaus avand mereu o fire vesela. Se impaca foarte bine cu copiii dar pot fi agresivi cu alti caini. Sunt foarte atasati de stapani.
Este indicat ca acesti caini sa fie crescuti la curte, avand nevoie de multa miscare dar trebuie feriti de excesele de temperatura in sezonul rece cat cel cald.

Sunt caini de paza foarte buni, inteligenti, jucausi si alerti care va pot aduce foarte multe satisfactie pe langa casa sau chiar in casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu