joi, 4 aprilie 2013

Rottweiler

Aceast caine face parte dintr-o rasa de paza si lupta, fiind folositi la origini pentru paza pungilor cu bani pentru macelarii din evul mediu. Aceste pungi cu bani erau legate la gatul cainilor pentru a se asigura ca nimeni nu le poate fura. Acesti caini au reaparut in timpul primului razboi mondial cand cererea pentru caini de paza, mesageri si caini de ambulanta a crescut.

Rottweiler-ul este o rasa de caine medie de culoare neagra cu pete maro, cap mare rotund si bot puternic cu dinti ascutiti. Este recunoscut ca fiind un caine foarte puternic, poate fi agresiv dar este bine adaptat ca si caine de companie. Temperamentul acestuia este de multe ori influentat de caracterul stapanului si modul de dresaj care i se acorda la varste fragede.

Ce aspecte medicale trebuie sa stiti inainte de a va lua un Rottweiler:


- daca montele nu sunt controlate poate aparea displazia de sold si de cot

- torsiune stomacala

- probleme cu ficatul

-probleme de asimilare a calciului





 displazia de șold și de cot (dacă nu sunt controlate montele), torsiune stomacală, demodecie (la fel, dacă nu sunt controlate montele) precum și probleme cu ficatul. Există exemplare la care pot apărea probleme cu calciul (probleme de asimilare a calciului).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu